Niek

Brands

Advocaat
  • Studie Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen, afstudeerrichting arbeidsrecht
  • 2006:    beëdigd als advocaat
  • 2006:   13½ jaar werkzaam geweest bij een gerenommeerd advocatenkantoor in Twente
  • 2020:   start Brands & Schreurs Advocaten
  • Geregistreerd voor arbeidsrecht, verbintenissenrecht en strafrecht bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Niek vertelt in normale en begrijpelijke taal wat jouw juridische positie is. Ook jij kunt jouw probleem of situatie in gewone taal vertellen en voorleggen. Dat maakt het verschil. Continu met de bevlogenheid van een klein kantoor. Geen onnodige overhead of een chique interieur, maar een doordachte kantooromgeving voor een perfecte en plezierige samenwerking met de klant.

Arbeidsrecht

Binnen het arbeidsrecht adviseer en procedeer ik in zaken over ontslag, loonvorderingen, (overtreding) van een concurrentiebeding en/of relatiebeding, enzovoorts. Ook voor het aangaan of beoordelen van een arbeidsovereenkomst of van een beëindigingsovereenkomst ben je bij mij op het juiste adres.

Contractenrecht / algemene voorwaarden / verbintenissenrecht

Ook sta ik met regelmaat particulieren én ondernemers bij met vragen op het gebied van contracten- en verbintenissenrecht. Hierbij kun je denken aan kwesties zoals het opstellen en/of beoordelen van overeenkomst en algemene voorwaarden, wanprestatie, onrechtmatige daad, et cetera.

Strafrecht

Daarnaast ben ik je graag van dienst op het vlak van het strafrecht. Ik ben behulpzaam indien je bent aangehouden door de politie, maar uiteraard ook indien je een dagvaarding hebt ontvangen om te verschijnen voor de rechter of een oproep hebt ontvangen van de officier van justitie (TOM-zitting). Ook kan ik je van advies voorzien of juridische bijstand verlenen in het kader van een door jou ontvangen strafbeschikking. In ieder stadium van het strafproces help ik je en voorzie ik je van advies. Hierbij moet je denken aan het adviseren tijdens het politieonderzoek, maar ook het opvragen van het strafdossier en samen met jou de zitting voorbereiden om op die manier voor jou een optimale verdediging te voeren.

Schuldenproblematiek / WSNP / crediteurenakkoord

Tevens houd ik me bezig met (hoger beroep) WSNP. Meer specifiek bied ik juridische bijstand aan mensen die toegelaten willen worden tot de WSNP, maar ook aan mensen die door de rechtbank niet zijn toegelaten tot de WSNP of waarvan de WSNP tussentijds is beëindigd. In de laatste twee situaties wordt de zaak in hoger beroep in zijn geheel opnieuw beoordeeld. Hierbij help ik mensen graag!

In het verlengde van schuldenproblematiek houd ik mij ook bezig met het aanbieden van een schuldeisersakkoord, ook wel crediteurenakkoord genaamd. De schulden worden in dat geval tegen een bepaald percentage "afgekocht" en voor de resterende vordering wordt finale kwijting verleend. Op die manier kan de persoon of ondernemer in kwestie weer vooruit kijken. Een ondernemer kan op die wijze zijn onderneming weer "gezond" krijgen. Een faillissement en/of WSNP-traject kan op die manier worden voorkomen. Overigens kan een dergelijk akkoord ook tijdens een lopend faillissement of WSNP-traject worden aangeboden.

Jouw belang en tevredenheid staat altijd voorop!
 

Ontwerp & realisatie door: Bandwerk merkenbouwers