Mediation

Voor zowel particuliere als zakelijke mediation kunt u bij Brands & Schreurs Advocaten terecht! Of het nu gaat om een echtscheiding, verbreking samenleving of bijvoorbeeld verbreking van een dienstverband.

Mediation

Samen naar een oplossing die werkt

Heb jij als ondernemer een geschil met bijvoorbeeld een leverancier, medewerker of compagnon? Dan kun je naar de rechtbank stappen. Zit je als particulier in een echtscheiding waar je samen met je partner niet uitkomt? Dan kun je allebei een eigen advocaat nemen met het risico in een – spreekwoordelijk gezegd – gevecht te belanden. In beide gevallen bestaat het risico dat je een langdurig en kostbaar traject ingaat. Daarom kiezen steeds meer mensen voor mediation. Je kunt daarvoor bij Brands & Schreurs Advocaten terecht. Voor zowel zakelijke als privégeschillen. Wij gaan voor een oplossing waar alle betrokkenen mee verder kunnen, zonder hoge proceskosten en zonder blijvende rancune. Een door alle partijen gedragen oplossing. Dat is het mooie van geslaagde mediation.


Familie-mediation

Conflicten tussen (ex-)partners rond een scheiding kunnen flink uit de hand lopen, alleen al door de emoties die er spelen. In zulke situaties kan mediation hét middel zijn om toch samen tot oplossingen te komen. Onze mediator helpt jullie ‘on speaking terms’ te blijven en met wederzijds respect uit elkaar te gaan. Daarbij houd je zelf de regie over wat je afspreekt. En ten opzichte van een gang naar de rechtbank bespaar je nog heel wat kosten ook.


Welke zaken lenen zich voor mediation?

Mediation leent zich uitstekend voor de verbreking van de relatie (echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap of beëindiging samenleving), maar je kunt ook denken aan de volgende zaken:

 • Het (her)berekenen van de alimentatie, zowel kinder- als partneralimentatie. Je bent het er samen over eens dat er een herberekening moet komen, maar je wilt daarbij wel een correcte (juridische) berekening hanteren.
   
 • Het opstellen van een ouderschapsplan of het aanpassen/updaten van een ouderschapsplan.
   
 • Als je op korte termijn met de kinderen op vakantie wilt, maar hierover tussen beide ex-partners een verschil van mening is.
   
 • Eén van beiden wil verhuizen, maar hierover is een conflict ontstaan. Je wilt hierover samen in gesprek.
   
 • Je wilt beiden de omgangsregeling wijzigen, maar komt hier samen niet uit.
   
 • Je wilt samen de onderlinge communicatie verbeteren, maar je weet niet hoe en wilt daarom samen in gesprek.

 

Op veel manieren kan mediation een oplossing bieden. Een goed gesprek kan soms al de oplossing zijn. In onderling overleg met beiden wordt het traject bepaald. Middels mediation kan er uitstekend maatwerk worden geleverd.


Voordelen van mediation

Wat zijn de voordelen?

 • Met goede en duidelijke afspraken ben je beter in staat om goed uit elkaar te gaan en verder te gaan met je eigen leven. Ook conflicten in de toekomst worden hierdoor zoveel mogelijk voorkomen.
   
 • Het uitgangspunt van mediation is samen afspraken maken. In beginsel een beter uitgangspunt dan “tegenover” elkaar staan met ieder een eigen advocaat.
   
 • Mediation is meestal goedkoper. Je maakt namelijk vaak sneller afspraken en een procedure bij een rechtbank wordt voorkomen.
   
 • De ouder-kindrelatie staat centraal.
   
 • Tijdens de mediation is er ook ruimte voor de emotionele en relationele aspecten die komen kijken bij de (gevolgen van de) verbreking van uw relatie. Ook als je op dit moment nog strijd hebt met elkaar, kan mediation een oplossing bieden. Tijdens de mediation is er immers ook ruimte voor het bespreken van het conflict.
   
 • De mediator kan ook met de kinderen praten, bijvoorbeeld door een kindgesprek te voeren. De kinderen beslissen niet, maar kunnen hierdoor wel hun stem laten horen.


En als de mediation toch niet blijkt te werken, procederen kan altijd nog.

Waarom een mediator die ook advocaat is?

 • Het grote voordeel van een mediator die tevens advocaat is, is dat je ook op juridisch vlak goede afspraken maakt. Je kunt namelijk praktisch gezien wel goede afspraken maken, maar als blijkt dat je juridisch gezien geen goede afspraken hebt gemaakt, zal dit (in de toekomst) vaak leiden tot een conflict.
   
 • Tijdens de mediation wordt je ook geïnformeerd over de juridische aspecten. Indien je er samen voor kiest om af te wijken van de juridische kant, dan is dat uiteraard goed, maar dan weet je in ieder geval waar je van afwijkt. Dit voorkomt veel conflicten in de toekomst. Daarbij kent de advocaat de zogeheten ‘klappen van de zweep’ en weet zij waarover in de praktijk vaak conflicten ontstaan. Een mediator die tevens advocaat is, is daarom aan te raden.


Gratis eerste echtscheidingsgesprek
Overweeg je te gaan scheiden? Wil je weten wat onze familiemediator voor je kan doen en of jullie samen een klik hebben? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking (van ongeveer een half uur). We kunnen dan kennis maken. Het is belangrijk dat beide partijen zich op hun gemak voelen bij de mediator. Het traject wordt dan besproken en de kosten. En het verplicht je tot niets!

Zakelijke mediation
Mediation breidt zich uit over steeds meer rechtsgebieden. Ook voor zakelijke conflicten is onze mediator, mr. Kim Schreurs, degene die strijdende partijen motiveert om samen constructieve afspraken te maken. Daarbij hebben wij als advocatenkantoor de specialistisch kennis in huis om erop toe te zien dat de gemaakte afspraken ook juridisch verantwoord zijn. Indien noodzakelijk zal de expertise van de verschillende advocaten worden benut om partijen te informeren en tot gedegen afspraken te komen.

Je kunt denken aan de volgende scenario's:
'Mijn vader wil in ons familiebedrijf een andere koers varen. Hoe kunnen we dit oplossen?'

'Ik heb een geschil met de buren, maar het lukt niet om daarover te praten. Laat staan om tot een oplossing te komen'

'In onze maatschap ontstaan steeds meer irritaties. Hoe kunnen we uit deze negatieve spiraal komen?'

‘De irritaties met mijn werknemer beïnvloeden de uitvoering van zijn werkzaamheden. Het lukt ons niet om de neuzen in dezelfde richting te krijgen’

Ontwerp & realisatie door: Bandwerk merkenbouwers