(Straf)piket

Moet jij je melden op het politiebureau als verdachte? Ben je aangehouden? Of is een familielid aangehouden? Neem direct contact met ons op!

Op het moment dat je bent aangehouden en overgebracht naar het politiebureau (of arrestantencomplex), dan heb je meestal recht op een advocaat. Dit geldt meestal ook in het geval jij je als verdachte op het politiebureau moet melden. Voorafgaand aan het verhoor heb je namelijk recht op een gesprek met jouw advocaat. De overheid biedt de mogelijkheid om een piketadvocaat in te schakelen. Aangezien Niek als strafpiketadvocaat ingeschreven staat, is het mogelijk om hem in te schakelen in plaats van een piketadvocaat van de door de politie gehanteerde lijst.

Het enige dat je moet doen is aan de politie kenbaar maken dat je gebruik wilt maken van een voorkeurspiketadvocaat, te weten mr. Niek Brands van Brands & Schreurs Advocaten. De politie seint Niek via de piketcentrale in. Nadat de melding is ontvangen zal Niek een bezoek brengen aan het politiebureau of cellencomplex alwaar je verblijft. 

Aangezien Niek meedoet met de piketregeling kan hij ook rechtsbijstand verlenen op basis van pro deo (het zogeheten gefinancierde rechtsbijstand). Dit houdt in dat de kosten voor rechtsbijstand door de overheid worden gedragen. Voor de volledigheid wordt opgemerkt dat Niek niet voor de Staat of politie werkt. Integendeel, Niek werkt onafhankelijk en zet zich volledig in voor jouw belangen, ongeacht de gerezen verdenking.

Nadat het gesprek – voorafgaand aan het verhoor – heeft plaatsgevonden is het ook mogelijk dat Niek verhoorsbijstand verleend. Dit betekent dat hij als advocaat bij het verhoor aanwezig zal zijn ter ondersteuning en belangenbehartiger. Ook die werkzaamheden vallen veelal onder de pro deo regeling. 

Meer informatie over pro deo – ook wel gefinancierde rechtsbijstand genaamd – is te vinden op www.rechtsbijstand.nl.

Contact
Neem per e-mail contact op met Niek of bel hem op 06 - 1343 0767.

Ik ben aangehouden en wil zo snel mogelijk een advocaat spreken!

Mijn familielid is zojuist aangehouden door de Politie, help!

Ik zoek een pro-deo strafrechtadvocaat (gefinancierde rechtsbijstand)

Bekijk hier alvast onze tarieven

  • ADVOCAAT PARTICULIEREN

    Uurtarief: 165,-

Ontwerp & realisatie door: Bandwerk merkenbouwers