Verbintenissenrecht & Overige rechtsgebieden

Voor vragen over verbintenissenrecht, waaronder zaken als onrechtmatige daad en onverschuldigde betaling, moet je bij ons zijn! Maar ook voor veel andere juridische kwesties.

Verbintenissenrecht is een zeer breed rechtsgebied en geldt voor zowel ondernemers als particulieren. Iedereen gaat vrijwel dagelijks verbintenissen aan. Hierbij kun je onder meer denken aan het aangaan van een overeenkomst (of contract). Dit is al het geval op het moment dat je iets koopt in een winkel of iets huurt. Onder het verbintenissenrecht vallen ook zaken als het fenomeen van onrechtmatige daad, ongerechtvaardigde verrijking, onverschuldigde betaling, enzovoorts.

Vanzelfsprekend is het belangrijk om aan het begin afspraken duidelijk (en schriftelijk) vast te leggen. In dat kader kunnen wij je goed adviseren. Afspraken moeten immers helder geformuleerd zijn en bovenal niet strijdig zijn met de wet. Vooraf advies inwinnen kan in veel gevallen een hoop ellende in de toekomst voorkomen. 
Wij kunnen je echter ook bijstand verlenen op het moment dat die ellende toch is (of lijkt te) ontstaan. We zullen de juridische mogelijkheden met jou bespreken, waarbij we je in begrijpelijke taal uitleggen wat de eventuele voorwaarden en gevolgen zijn. Samen bepalen we vervolgens koers. 

Contact
Neem contact met ons op om advies in te winnen om de zaken zo goed mogelijk juridisch vast te (laten) leggen. In ieder geval dien je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen indien er problemen dreigen te ontstaan of je een dagvaarding hebt ontvangen. Vaak worden er (cruciale) termijnen gesteld en is het zaak om die termijn in acht te nemen. Nogmaals, voorkomen is beter dan genezen.

Ook indien je vragen hebt op andere rechtsgebieden, dan kun je gewoon contact met Kim of Niek opnemen. Mochten wij je niet kunnen helpen, dan hebben we veelal de mogelijkheid om door te verwijzen naar specialisten binnen ons netwerk!

Ik wil mijn geleden schade verhalen. Wie kan mij helpen?

Help, ik heb een dagvaarding ontvangen!

Ik heb een juridische vraag en wil graag advies.

Bekijk hier alvast onze tarieven

  • ADVOCAAT VOOR ONDERNEMERS

    Uurtarief: 185,-
  • ADVOCAAT PARTICULIEREN

    Uurtarief: 165,-
  • ADVOCAAT RECHTSBIJSTAND-VERZEKERAAR

    Uurtarief: 185,-

Ontwerp & realisatie door: Bandwerk merkenbouwers