WSNP & crediteurenakkoord

Ben je door de rechtbank niet toegelaten tot de WSNP, is de schuldsaneringsregeling onterecht beëindigd of verlengd of heb je geen schone lei gekregen? Of wil je een crediteurenakkoord aanbieden? Neem dan meteen contact met ons op. Wij kunnen hulp bieden!

Hoger beroep

Op het moment dat de rechtbank een verzoek om toepassing van de schuldsaneringsregeling (WSNP) afwijst, dan is het mogelijk om hoger beroep in te stellen. Dit is ook mogelijk op het moment dat de schuldsaneringsregeling tussentijds is beëindigd, de periode van de schuldsaneringsregeling ten onrechte is verlengd of de schuldsaneringsregeling niet is afgesloten met een zogeheten schone lei. In deze situaties is het belangrijk om er een advocaat naar te laten kijken. Vaak is raadzaam om hoger beroep in te stellen.

Let op: voor het instellen van hoger beroep heb je slechts acht (8) dagen de tijd!

Door het instellen van hoger beroep zal het gerechtshof de (gehele) zaak nogmaals beoordelen. Feitelijk krijg je een volledig nieuwe kans om bijvoorbeeld toegelaten te worden tot de WSNP of de schuldsaneringsregeling voort te zetten. Alle stukken worden heroverwogen en jij krijgt ook de kans om nieuwe of aanvullende stukken in te dienen. Vanzelfsprekend zul je goed voorbereid worden op de zitting die plaats zal vinden bij het gerechtshof.

 

Wat zijn de kosten?

Indien je hoger beroep wilt instellen, dan is het verplicht om een advocaat in te schakelen. Voor onze juridische bijstand inzake het hoger beroep in WSNP kwesties zal gefinancierde rechtsbijstand worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. In de meeste gevallen zal door de Raad voor Rechtsbijstand de laagste eigen bijdrage (in 2022: € 156,-) worden opgelegd. Je hoeft geen griffierecht te betalen voor de procedure bij het gerechtshof. Vaak kan er door jou ook nog bijzondere bijstand worden aangevraagd bij de gemeente/sociale dienst, in welk geval de kosten voor rechtsbijstand vergoed zouden kunnen worden. In dat geval kost het hoger beroep jou helemaal niets!

 

Crediteurenakkoord

In het verlengde van schuldenproblematiek houden wij ons ook bezig met het aanbieden van een schuldeisersakkoord, ook wel crediteurenakkoord genaamd. De schulden worden in dat geval tegen een bepaald percentage "afgekocht" en voor de resterende vordering wordt finale kwijting verleend. Op die manier kan de persoon of ondernemer in kwestie weer vooruit kijken. Een ondernemer kan op die wijze zijn onderneming weer "gezond" krijgen. Een faillissement en/of WSNP-traject kan op die manier worden voorkomen. Overigens kan een dergelijk akkoord ook tijdens een lopend faillissement of WSNP-traject worden aangeboden.

 

Contact
Wil je meer informatie of juist overleg plegen? Neem gerust contact op met Niek. Hij helpt je graag!

Is hoger beroep ten aanzien van een afwijzing WSNP mogelijk?

Help, mijn WSNP is tussentijds beëindigd!

Ik heb geen schone lei ontvangen, wat nu?

Bekijk hier alvast onze tarieven

  • ADVOCAAT VOOR ONDERNEMERS

    Uurtarief: 185,-
  • ADVOCAAT PARTICULIEREN

    Uurtarief: 165,-

Ontwerp & realisatie door: Bandwerk merkenbouwers